Reballing - zamjena kuglica na čipovima u svezi popravka matičnih ploča i grafičkih kartica.3

Zbog radnog grijanja/hlađenja na čipovima, bezolovni materijal koji veže čip sa podlogom, gubi svojstva i time gubi i kontakte. Rezultat istoga je mrtva ploča - mrtva grafička kartica.

U velikoj večini slučajeva, čipovi ostaju ispravni, samo su kontakti pokvareni.

Ponekad je dovoljno zagrijati čip na određenu temperaturu kako bi se materijal rastopio i ponovno uspostavio kontakte između čipa i podloge (matične ploče ili grafičke kartice). Isti je proces vrlo nezahvalan i rezultat vrlo neizvjestan. Vaš, na taj način pregrijani, uređaj može raditi satima, danima, pa čak i mjesecima, a ako ste jako sretni - raditi će vam sve dok ne nabavite novo računalo. No, ništa vam ne garantira vremenski period.

Reballing je proces u kojem se čip skida sa podloge. Stari materijal se skida sa podloge i sa čipa te se oslobađaju kontakti za postavljanje novih, olovnih, kuglica. Na kraju procesa, čip se vraća na svoje mjesto. U većini slučajeva, vaša stara ploča ili grafička kartica rade kao nove, a u manjini slučajeva...."skurili" ste ploču. Puno je "majstora" probalo reballing, neki su bili manje uspješni, neki više. Mi reballing imamo u praksi veće duže vremena, te posjedujemo znanje, iskustvo i tehnologiju.

1 2
4 5
9 6
7 8
Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete vidjeti kad kliknete "Ne prihvaćam" (ujedno i onemogućujete prihvaćanje kolačića), a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na "Prihvaćam".
Prihvaćam Ne prihvaćam