pohrana podataka, backup podatka, dohvat podataka sa pokvarenih medija

POHRANA (BACKUP) PODATAKAslide10

OS, kao što smo već prije naveli, je skupina programa koji izvršavaju svoje funkcije. Aplikacije i programi koriste dijelove OS-a za izvršavanje svoji funkcija. Dijelovi OS-a su datoteke pohranjene na HDDu (eng. Hard Disk Drive) ili nekom drugom disku i koje se pozivaju po potrebi. Ukoliko te datoteke nisu dostupne, pokvarene su ili promjenjene na izvanredan i loš način, sistem se ruši i OS je neupotrebljiv. Potrebito je ući u njega, naći kvar i otkloniti ga, promijeni, popraviti. Često je to nemoguće...(ovaj ću tekst ponoviti još jednom u opisivanju backupa podataka)..i onda je preporučljivo napraviti backup zavisnih podataka (slike, radovi, dokumenti...) i instalirati novi, svježe podešeni OS. (reintalacija OS-a).

Nadalje, staviti ćemo na stranu kvarove, pohrana podataka je potrebita i za čuvanje, skladištenje kako bi računalo, koje je ranjivo u mreži, moglo biti rasterećeno prilikom stalnog antivirusnog skeniranja. Podaci, opet, su na mediju sigurni od provala, zagađenja, pa čak i krađe.

Podatke arhiviramo na svojim diskovima koji su odvojeni od sistema, spremljeni u adekvatnom prostoru i osvježivani su na potrebitom nivou. Diskrecija je, naravno, zajamčena.

U bilo kojem trenutku možete zatražiti povrat podataka na mediju po vašem izboru.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete vidjeti kad kliknete "Ne prihvaćam" (ujedno i onemogućujete prihvaćanje kolačića), a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na "Prihvaćam".
Prihvaćam Ne prihvaćam