Članci

win10logo

Microsoft je bez prethodne najave zaustavio podrsku za Win7 i Win8 na novim računalima sa Intelovim Skylake procesorima. Kako vele stručnjaci, to je forsiranje Win10 operativnog sistema, kako bi u poslovnim okruženjima korisnici bili primorani koristiti taj operativni sistem.

Optužbe idu dalje...sa pojavom Win10 OSa, pojavile su se glasine koje kazuju da Win10 operativni sustav šalje podatke sa vašeg računala u neku bazu podataka na Microsoftovim serverima. Postoji, navodno, 200tinjak otkrivenih servisa u Win10 OSu koji šalju podatke i koji se nedaju isključiti bez da se osiromaši rad operativnog sistema. "Big Brother" iz Orwelove '84. se pojavljuje na glavna vrata...ovoga puta bez srama i prikrivanja, čak i represivno.

Nadalje, starija računala koja su još u prodaji i ona koja su već u upotrebi, neće izgubiti podršku za win7 do 20120. , ili za win8.x do 2023.

Miscorosft odbacuje garancije koje je davao zadnjih 30tak godina.

Ništa više nije kao prije. Novac koji je zarađen u tih zadnjih 30 godina očito nije dovoljan. Općenito...postoji pitanje, "Hoće li ikada biti dovoljno?"

 

http://www.computerworld.com/article/3023533/microsoft-windows/microsoft-support-windows-10-new-hardware-itbwcw.html

 

Uvijek nam preostaje stari dobri Linux :)

linux logo

Ukoliko se netko ne dosjeti i njega komercijalizirati u istom smislu kao Windowse. (pljuc pljuc pljuc)

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete vidjeti kad kliknete "Ne prihvaćam" (ujedno i onemogućujete prihvaćanje kolačića), a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na "Prihvaćam".
Prihvaćam Ne prihvaćam