Grafička priprema

Grafička priprema je proces u tisku u kojem nastaje proizvod. Iz ideje, dizajna, "špigla" ili donešenog primjera mi radima ono krajnje prije ispisa na film ili medij koji je potrebit za krajnji proces tiska.

Taj je proces strog i složen, jer mala greška u tom procesu može rezultirati propadanjem cijele naklade. Na računalu se obrađuje donešeni materijal (tekst, slika ili sve to zajedno) te se obrađuje i/ili prelama da bi se na računalu dobila konačna slika proizvoda. Dakle, boje, razmaci između slova, između riječi, udaljenost dijelova od dijelova, udaljenosti od ruba stranice, fontovi, slike.... Neki to uspoređuju sa dizajnom, no dizajn je korak prije grafičke pripreme i radovi na dizajnu kasnije ulaze u grafičku pripremu.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete vidjeti kad kliknete "Ne prihvaćam" (ujedno i onemogućujete prihvaćanje kolačića), a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na "Prihvaćam".
Prihvaćam Ne prihvaćam